Copyright 2025 - Custom text here

składnik:

1kg ugotowanych ziemniaków

2 jajka

sól

ok.240 g mąki ziemniaczanej

 

 

wykonanie:

Ziemniaki musimy ugotować i pognieść. Dokładnie mieszamy ze wszystkimi składnikami. Zagniatamy niewielkie kulki, gdzie w każdej robimy palcem wgłębienie. Kluski gotujemy 15-20 minut we wrzątku w osolonej wodzie. Ugotowane kluseczki podajemy z ulubionym sosem.

 


 
 
Cześć !!! Zapraszam Cię do zapoznania się z moim serwisem w całości poświęcony jedzeniu. Znajdziesz tu wiele pomysłów na ciekawe posiłki i słodkości. Gotowanie to moja nowa pasja którą realizuje od ponad roku.
Można mnie znaleźć także w social mediach na instagramie  @kuchnia_solo.
 
f t g

© 2021 kuchnia–solo

Wszelkie prawa zastrzeżone.