Copyright 2025 - Custom text here

 

składniki:

różnokolorowe chilli (czerwone, zielone, żółte)

biały ocet winny (jabłkowy lub bardziej tradycyjnie ryżowy)

szczypta białego cukru i soli

 

Kolorowe chilli układam obok siebie i kroje na cienkie paseczki (nie usuwam nasionek). Do miseczki wlewam biały ocet winny (jabłkowy lub bardziej tradycyjnie ryżowy).

Następnie do miseczki dodaje szczyptę białego cukru i soli aby zrównoważyć smak, mieszam zawartość. Gdy cukier i sól się rozpuszczą wrzucam pokrojone chilli i mieszam.

 Opcjonalnie

Możesz zrobić pikle z oliwą laurową link podaje tutaj

 


 
 
Cześć !!! Zapraszam Cię do zapoznania się z moim serwisem w całości poświęcony jedzeniu. Znajdziesz tu wiele pomysłów na ciekawe posiłki i słodkości. Gotowanie to moja nowa pasja którą realizuje od ponad roku.
Można mnie znaleźć także w social mediach na instagramie  @kuchnia_solo.
 
f t g

© 2021 kuchnia–solo

Wszelkie prawa zastrzeżone.